2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2021.09.14.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Ha napelemek telepítését fontolgatod, az egyik legfontosabb kérdésed az lehet, hogy a szerződés aláírása után mennyi időbe telik a napelemes projekt befejezése. Számos tényező határozza meg ezt az időtartamot. A szerződés aláírását követő napon még nem lesznek napelemek az ingatlanodon.
Mennyi idő alatt lehet napelem rendszert telepíteni?
Az az idő, amíg a napelemek üzembe helyezése megtörténik, nagymértékben négy tényezőtől függ:
  • Helyi engedélyezési és ellenőrzési folyamatok
  • A napelemes rendszer mérete és típusa
  • Az ingatlan jellemzői

A közműszolgáltató és az összekapcsolás

E különböző tényezők figyelembevételével egy napelemes rendszer akár néhány hét alatt, de akár fél év alatt is üzembe helyezhető. A legtöbb ember a szerződés aláírásától a napenergia üzembe helyezéséig átlagosan körülbelül három hónapra számíthat.

Az, hogy egy napelemes cég az aláírt szerződés kézhezvételét követően milyen hamar tudja ütemezni a telepítést, vállalkozásonként változik; egyes napelemes cégek több munkatárssal rendelkeznek, és sokkal nagyobb mennyiséget telepítenek, mint mások.

Mielőtt napelemeket telepítenél, a vállalkozásnak engedélyt kell kérnie a helyi önkormányzattól, hogy tudják, milyen munkát fognak végezni az otthonodban. A napelem telepítéséhez szükséges engedélyek jellemzően tartalmaznak egy általános napenergiai engedélyt és/vagy egy építési engedélyt.

A Solarzone szakemberei jellemzően három nap alatt szerelik fel a napelemeket; számold ki a Solarzone napelem rendszer kalkulátorával, hogy mennyibe kerül a kiépítés.

A napelemes rendszer mérete és típusa

Miután az engedélyeket jóváhagyták és a telepítést beütemezték, maga a napelemes berendezés tényleges telepítése a folyamat talán leggyorsabb része.

A legtöbb napelemes cég egy-három nap alatt képes telepíteni egy tetőtéri lakossági napelem rendszert, attól függően, hogy hány panelt kértél, és mennyire bonyolult a felszerelés. Például a nagyméretű kereskedelmi napelemes rendszerek esetében a telepítés egy héttől akár néhány hónapig is eltarthat.

A földre szerelt napelemes telepítés folyamata több időt vehet igénybe a szükséges többletmunka miatt; a telepítőnek ki kell ásnia a földet, hogy a vezetékeket a napelemes rendszertől az épülethez vezesse. Ha a napelemes rendszerének helye messze van a villanyórától, ez elég sok időt vehet igénybe.

Az ingatlan jellemzői és a szükséges fejlesztések

Minden ingatlan egyedi a tetőfedés és az elektromos rendszerek tekintetében. Sok otthon már készen áll a napelemes rendszerre. A leggyakoribb fejlesztések közé tartozik az újratetőzés, az elektromos panel korszerűsítése vagy a tető megerősítése, hogy az ellenálljon a napelemes berendezések többletsúlyának.

Közműszolgáltató és összekapcsolás

Hálózatra kapcsolt napelem rendszer esetében a telepítőnek kérelmet kell benyújtania a közműszolgáltatóhoz, hogy a napelemes rendszert a hálózatra csatlakoztathassa.

Végül, miután a napelemes rendszer telepítése megtörtént, a közműszolgáltató képviselőjének ellenőriznie kell a rendszert, és jóváhagyja a hálózatra való csatlakozást. Ez egy új fogyasztásmérő felszerelését jelenti, amely lehetővé teszi a szaldós mérést.