2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2021.09.14.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Biztos ismered a mondást, hogy “A jó pap holtig tanul.”. Ugyanez igaz a jó műkörmösre is. Ha igazán profi szeretnél lenni a szakmádban, akkor nem állsz meg az alapoknál, hanem lépést tartasz a folyamatosan változó divattal és a rohamtempóban fejlődő technikákkal is, melyeknek hátterében az egyre modernebb és hatékonyabb anyagok és eszközök fejlődése áll.
Hogyan válasszam ki, hogy melyik műkörmös képzésre jelentkezzek?
Rengeteg képzési lehetőséget találsz, így nagyon nehéz a választás, mi pedig most ebben a döntésedben szeretnénk segíteni, hogy megtaláld azt, illetve azokat a képzéseket, amelyekre igazán szükséged van és amelyek azt a tudást biztosítják számodra, amelynek segítségével lehetőséged marad a folyamatos fejlődésre.

Mennyit tudsz most?

Ahhoz, hogy jól válassz, az első és legfontosabb kérdés, amelyet meg kell válaszolnod, hogy pillanatnyilag milyen szinten áll a tudásod. Ne légy szégyenlős, de ne is bízd el túlságosan magadat, hiszen azon a képzésen fejlődhetsz igazán, ahol olyan alapokon vagy, amelyre a képzés anyaga épülni tud.

Például kezdőként kikerülhetetlen, hogy igazán megismerkedj a géllakkozással és alapjaiban elsajátítsd az ezzel kapcsolatos tudást, mind elméleti, mind gyakorlati szinten. Ma már olyan modern technikák és anyagok (például poly-akrylgél) állnak a rendelkezésre, amellyekkel valódi tartós eredményt érhetsz el, s érdemes megismerkedned a gépi manikűrrel is.

Némi gyakorlat birtokában és rutinnal felszerelkezve már el lehet indulni a reszelésmentes technikák és a polygél megismerése felé. A StudioFlash ZeroFile tanfolyamán például elsajátíthatod a reszelésmentes zselés alaptechnika fortélyait. Ezen a szinten érdemes nemcsak a technikai képzések között keresgélned, hanem a díszítő képzések közül is válogathatsz, amelyekkel a legkülönbözőbb igényeket is ki tudod majd elégíteni és csupa mosolygós, boldog vendéget szerezhetsz magadnak.

Természetesen van még ennél is feljebb, hiszen előfordulhat, hogy kedvet kapsz ahhoz, hogy a versenyzésben is megmérettesd magad. Szerencsére ebben az esetben sem leszel támasz nélkül, hiszen akár világversenyeken győztes oktatóktól is megtanulhatod egy versenyfelkészítő képzésen mindazt, amire szükséged lehet. Ha pedig te magad is oktatni szeretnél, a szakoktatói képzés és a mestervizsga lesz a te utad.

Díszítő és technikai képzések - melyik irányba induljak?

A technikai és díszítő képzések között is találsz olyat, amely neked szól. Természetesen itt se feledkezz meg arról, hogy a megszerzett tudás és rutin mely fokán állsz. Ezek ugyanis befolyásolni fogják azt, hogy milyen mértékben tudod elsajátítani és a gyakorlatban is alkalmazni a tanfolyamon szerzett ismereteket.

A munkád során akkor fogsz tudni szépen dolgozni, ha mindkét területen elég ismeretet szerzel. A körmök tartós alappal kell, hogy rendelkezzenek és természetesen a szép díszítés lesz az, amely felteszi a pontot az i-re. A technikai tudás nincs meg a díszítői tudás nélkül, mindkettőre szükséged van ahhoz, hogy olyan munkák kerüljenek ki a kezeid közül, amire te magad is büszke lehetsz és a vendégedet is boldoggá teszed vele.