2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2021.07.17.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
A konyhában nincsenek korlátok, hiszen a profi és a hobbi szakácsok egyaránt megtalálják a számukra ideális tevékenységet. Azonban csak akkor végezhető el minőségi színvonalon munka, ha megfelelő eszközökkel dolgozunk. Ilyenek például a Yaxell márka termékei is.
Minden, amit a Yaxell vágóeszközökről tudni érdemes!
Ha nem csak profi módon, de biztonságos körülmények között is szeretnél dolgozni, akkor itt az ideje, hogy elgondolkozz azon, hogyan, honnan és milyen segédeszközöket szerzel be. A következő pár sorban a Yaxell termékei kerülnek előtérbe, ismerkedj meg velük közelebbről!

Vajon mérhető a minőség?

A minőség egy olyan megfoghatatlan fogalom, amelyet nem lehet mérni. Ezzel szemben nagyon könnyen felismerhető az igazi minőség. Hogyan határozhatjuk meg ezt például a konyhai eszközök kapcsán?

A magas minőségű termékek általában rozsdamentes acélból készülnek, a markolatuk pedig csúszásmentes kialakítású, így biztonságos használatot tesznek lehetővé. Ráadásul kitűnő a súlyelosztásuk is.

Azonban nem szabad a tévhitekre alapozni! Akármilyen csúcskategóriás vágóeszközről is legyen szó, ezek sem tartanak örökké! Időnként élezni is kell azokat, hogy hosszú távon használhassuk őket!

Yaxell kések régen és most

Ritkán találkozunk olyan késekkel, amelyek évszázadokon át megőrizték minőségüket. A Yaxell esetében ez valóban így volt, hiszen a márka már 780 éve uralja a piacot.

Története a Kamakura korszakban kezdődött, amikor is Motoshige, a kardkovács Japánba érkezett. Seki városában mindent megtalált, ami a tökéletes kard kovácsolásához szükséges. A minőségi acél, a Matsuzumi, a víz és az agyag volt a “recept” alapja. Evidens tehát, hogy a város lett a kardkovácsolás hazája.

Az 1876-os Kardelszámolási rendelet mindent megváltoztatott, ugyanis tiltottá vált a kardok nyilvános viselése. A kovácsok is új profilt alakítottak ki, így a konyhai eszközök és kések is előtérbe kerültek. Mígnem 1932-ben jött létre a Yaxell Corporation.

Amennyiben szívesen válogatnál egy történelmi márka kínálatából, akkor tekintsd meg a Kések Ollók Webáruház Yaxell késeit, amelyek között számtalan minőségi darabot találsz!

Yaxell: séfkés a javából!

A japán szakácskések nagyon elterjedtek a szakmában, mivel tökéletesen megfelelnek még a profik követelményeinek is. A damaszk acélpengékkel körbevett, szuper edzett pengék még speciális élszögekkel is el vannak látva, ráadásul egyedi mintázattal rendelkeznek. Speciális megmunkálásuknak köszönhetően nincs olyan konyhai kihívás, amelyet ne tudnánk teljesíteni!

A precíz Yaxell késeken kívül, a márka kínálatán belül találkozhatsz még olyan karbantartó kellékekkel is, mint amilyen a szögtartó, a fenőkő szett vagy a tisztító fenőkő! Ne feledd, a kések törődést is igényelnek, így szánj időt a rendszeres karbantartásukra!