2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2021.06.17.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Úgy tartják, hogy az ágyneműt hetente, de legfeljebb kéthetente szükséges tisztára cserélni. Nemcsak a frissesség érzésének, de az egészség megőrzésének céljából is. Vannak azonban olyan részei az ágynak, amelyeket valamiért ritkábban vagy egyáltalán nem tisztítunk. Mutatjuk, melyek ezek.
Tiszta ágy, pihentetőbb alvás
A díszpárna az ágy (és a lakás) dísze, de vajon teljesen tiszta is?

A díszpárnák nemcsak a kanapékon és a fotelokban mutatnak otthonosan és elegánsan, de az ágyban is. Sőt, nagyon kényelmesek is tudnak lenni. Az ágyneműk cseréjekor - az esetek többségében - valamiért mégis kimaradnak a sorból. Fontos tudni azonban, hogy ha ezt elmulasztjuk, a díszpárnákban rengeteg por megtapadhat. Éppen ezért érdemes a párnahuzatokat is sokkal gyakrabban kimosni, akár heti rendszerességgel. Ezáltal az illatuk is kellemes és friss marad.

Az Otthonok & Megoldások lakásfelújítással foglalkozó magazin kollégái további érdekességeket osztottak meg velünk, amelyekről többségünk könnyen elfeledkezik. Kitalálod, melyik a következő?

Tartsuk rendben a matracvédőt is

Attól függetlenül, hogy egy ágyat gyermek vagy felnőtt használ-e, érdemes matracvédőt használni, a matrac épségének és tisztaságának megóvása érdekében. Rendszeres tisztításáról azonban nem nehéz elfeledkezni, hiszen közvetlenül nem érintkezik vele a bőrünk, gyakran csak lepedőt és ágyneműt cserélünk felette. Bizonyos időközönként azonban fontos kimosni, az ágyneműkkel együtt. Célszerű ezért egynél több darabot beszerezni, hogy mosás alkalmával azonnal tudjuk pótolni a másik darabbal.

Nem is gondolnánk, hogy ágyunk fejtámlája mennyi szennyeződést rejthet magában

Az ágy fejtámlája feldobja a szobát, szinte dekorációként szolgál, de természetesen csak akkor, ha tiszta. Nincs is hangulatrombolóbb annál, ha az ágy valamely részét vastagon borítja a por vagy az egyéb szennyeződések. A fa, műbőr vagy fonott fejtámlákat elég nedves ronggyal megtisztítani, a kárpitozottakat azonban porszívóval is meg kell szabadítani a lerakódott portól.

A körültekintést a szervezetünk is megköszöni majd, hiszen az egyes szennyeződések nemcsak allergiás tüneteket, de az egészség romlását is eredményezhetik. Éppen ezért nem érdemes félvállról venni az ágy alapos, minden részletre kiterjedő tisztítását.

Az Otthonok & Megoldások magazin honlapján vagy a három havonta megjelenő nyomtatott változatban rengeteg ilyen és ehhez hasonló tippet, ötletet olvashatsz többek között lakásfelújításról, a fürdőszoba kialakításáról vagy éppen a kertrendezésről, de inspirálódhatsz a rengeteg gyönyörű fotó segítségével is.

A lakás alakítása izgalmas feladat, azonban a tiszta és igényes otthon hozza meg a valódi elégedettséget.