2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2021.06.17.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Az érettebb korosztály egy része masszívan igyekszik kizárni az életéből mindenféle modern technikai megoldást, mondván, ha eddig jól megvoltak nélkülük, akkor ezután sem lesz rá szükségük. Pedig nem érdemes ennyire elzárkózni a fejlődés elől, hiszen pont az a lényege, hogy megkönnyítse az emberek életét.
4 dolog, ami miatt az idősebb generációnak is érdemes használnia az internetet
Nézzünk meg 4 dolgot, ami miatt az időseknek is megéri megtanulni, hogyan kell használni az internetet!

Receptek

Persze, jól tudjuk, hogy minden nagymama konyhájában ott lapul egy ütött-kopott füzetke teli a féltett családi receptekkel, de az unokák biztosan díjazni fogják, ha a legközelebbi látogatáskor új ételek kerülnek az asztalra! Az interneten manapság egy egyszerű kereséssel is receptek tömkelege áll rendelkezésre, így akár a megszokott fogásokat is fel lehet dobni néhány új hozzávalóval vagy másféle elkészítési technikával.

Aki szeret főzni, és nyitott a gasztronómia iránt, annak életkortól függetlenül érdemes átböngésznie néhány receptes portált, és begyűjteni a legjobb ötleteket.

Zenehallgatás

Nosztalgiázni szinte mindenki szeret, amihez (a régi fényképek nézegetése mellett) az egyik legjobb módszer a zene! Hisz semmi sem lehet annál szívmelengetőbb, mint újra meghallgatni az ifjúkori kedvenc dalokat, amelyek hatására beindul a képzelet, és bevillannak a múlt távoli, kedves emlékei.

Aki igazán bevállalós, az persze megtanulhatja, hogyan kell összeállítani egy lejátszási listát YouTube-on vagy Spotify-on, de aki nem akar ennyire belemerülni a technológia rejtelmeibe, annak csak elég felkeresnie az Online Rádió weboldalát. Itt megtalálható többek közt a Retro Rádió is, ami egészen a ‘60-as évekig repít vissza az időben, és a letűnt korok legnagyszerűbb slágereit eleveníti fel, igényes összeállításban. Kezdődhet az időutazás!

Kreatív ötletek

Az aktív életet élő nyugdíjasok szívesen töltik az idejüket olyan kétkezi tevékenységekkel, mint a barkácsolás, a varrás, kötögetés, hímzés. De néha mindenkinél elfogy az ihlet, az internet viszont ebben is segít!

Temérdek jobbnál jobb ötletet lehet találni, amiket megéri a gyakorlatban is kipróbálni: új minták, tippek a maradék anyagok felhasználásához, a klasszikus módszerek leegyszerűsítése… ráadásul sokszor részletes leírásokkal vagy videókon keresztül bemutatva. Így a hasznosan eltöltött szabadidő még értékesebb lesz.

Filmek és sorozatok

Ugye milyen bosszantó tud lenni, ha valami közbejön, és az ember lemarad a kedvenc filmjéről vagy sorozatáról, amikor leadják a televízióban? Nem is beszélve az idegesítően sok reklámszünetről...

Aki viszont nyitott a modern megoldások felé, annak ez többé nem akadály, ugyanis az interneten bármikor megnézheti, amikor csak kedve tartja! Sőt: az online térben olyan műsorok is találhatóak, amiket még soha, vagy már nagyon régóta nem adtak le egyik csatornán sem, így a kínálat sokkal bőségesebb és sokszínűbb, a reklám pedig kevesebb. Nem kell többé beérni az unalmas tv-adásokkal!