2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2021.05.27.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Az aktuális helyzethez alkalmazkodva a legtöbb étterem és büfé elvitelre is kínál ételeket, sőt, kiszállításra is be van rendezkedve. De milyen csomagolóanyagokra és elviteles eszközökre lesz szükségünk, ha csak most szeretnénk belevágni?
Ételek elvitelre - milyen eszközöket kell beszereznem?
Miért is van szükség elvitelre és kiszállításra?

A világ nagyot változott az utóbbi időben. Nem csak a vírus következményei teremtettek kényszerhelyzetet az éttermek és büfék számára. Ugyanis a világ az internetnek köszönhetően már egy jó ideje ebbe az irányba mozdult el.

Megváltoztak a piaci igények. Manapság mindenki házhoz szállíttat, vagy épp egy szabadtéri program keretében akár kisebb kirándulás közben szeretné elfogyasztani ebédjét vagy uzsonnáját, mondjuk egy parkban vagy tóparton.

Rengeteg oka van tehát ennek a trendnek. Ráadásul egyre nagyobb divat manapság az ételmentés is, amikor zárás előtt jobb áron lehet hozzájutni a különlegességekhez, street foodokhoz, kizárólag elvitelre.

Poharak és tégelyek – milyenre lehet szükségünk?

Kezdjük rögtön a poharakkal. Ha kávézónk van, vagy épp csak tartunk kávét, akkor nyilvánvalóan a kávéspoharakra is nagy szükségünk van. Erre léteznek környezetbarát megoldások is, de műanyag poharakat is széles méret- és formakínálatban érhetünk el, ehhez csak meg kell találni a megfelelő, ételcsomagolással foglalkozó üzletet.

Az elviteles kávéspohár lehet fedeles is, a méretét pedig ahhoz kell szabnunk, hogy a presszókávén túl kínálunk-e desszertkávékat, hosszú kávét. Ebben az esetben ugyanis nagyobb kávéspoharakra is szükség lesz.

A klasszikus elviteles és eldobható poharakat különböző anyagban (papír, műanyag, lebomló) és méretekben (0,4-5dl) tudjuk beszerezni. Italkínálat függvényében akár söröspoharat, talpas eldobható borospoharat, röviditalos poharakat is tarthatunk. Levesek, fagylaltok, pohárkrémek esetén a különböző méretű papírtégelyek jelentenek megoldást.

Elviteles dobozok a főételekhez és street foodhoz

Az elviteles műanyag dobozok nagyon nagy kincsnek számítanak. Vehetünk külön hamburgernek és szendvicseknek tervezett fedeles dobozt. Nagy szerencse, hogy ilyen dobozok már környezetbarát kivitelben is elérhetőek, ezek általában cukornádból, kukorica keményítőből vagy PLA/CPLA-ból készülhetnek..

Léteznek mikrózható és nem mikrózható dobozok is. Utóbbiak inkább hideg ételekhez, salátákhoz passzolnak. Éppen ezért érdemes végiggondolnunk a kínálatunkat és vendégeink szokásait.

Külön kis tégelyeket érdemes tartanunk reszelt sajtnak, szósznak is, hiszen sok olyan étel van, amelyhez érdemes ezeket külön csomagolni.

Sütemények és fagylaltok elvitelre

Fagylaltok csomagolásához be tudunk szerezni kisebb és nagyobb fagylaltos tégelyeket. Kisebb adag fagylalthoz a 1,5 dl-es a megfelelő, de nagyobb tégelyeket is tarthatunk. Ott vannak még a fedeles shakerek, ezekben a különböző pohárkrémeket, krém állagú desszerteket és persze turmixokat kínálhatjuk.

Külön gyártanak dobozkákat a sütemények és saláták tárolására. Ezeket könnyen le tudjuk csukni, nem feltétlenül kell különálló fedéllel rendelkezőt tartanunk.