2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2021.05.17.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Mindenképp komoly előnyként aposztrofálható, hogyha adott esetben akár önállóan is meg tudjuk oldani a gumiabroncscsere feladatát. Ezzel ugyanis megszűnik a kiszolgáltatottságunk még akkor is, ha a gumikkal nemkívánatos dolgok történnek.
A gumiabroncscsere egyszerű végrehajtásának praktikus tippjei
A cikk ebben kíván segítséget nyújtani. Végig fogjuk venni a gumiabroncscsere lehetséges aspektusait, a kivitelezéshez szükséges eszközigénytől kezdve egészen a kivitelezéshez kulcsfontosságú összetevőkig és tényezőkig.

Vegyük át gyorsan, mikor lehet indokolt instant módon végrehajtani a gumiabroncsok cseréjét?

Az egyik leggyakoribb kiváltó ok egyértelműen az, ha a gumiabroncsokat bármiféle mechanikai sérülés éri. Ez lehet egyébként egy defektet kiváltó impulzus, de ugyanígy könnyen elképzelhető egy padkázás.

Szintén indok lehet az abroncsok elhasználódása vagy az elöregedése. Ha azt vesszük észre, hogy a futófelület meglehetősen kopott, vagy az életkor miatt gondoljuk indokoltnak magát a cserét, akkor lépnünk kell.

Lehetőségként ott van, hogy segítséget hívunk, vagy eljutunk valahogy a következő gumishoz. Persze simán lehet, hogy önállóan akarjuk megoldani a dolgot. A kérdés persze leginkább az, hogy fel vagyunk-e készülve a gumiabroncscsere kivitelezésére.

Milyen eszközigénye lehet a gumiabroncscsere önálló kivitelezésének?

Természetesen a legfontosabb tényező, hogy rendelkezésre állnak-e a cserének szánt gumiabroncsok. Egy hirtelen jött mechanikai sérülés esetén ez sokszor nem életszerű. Ellenben az elhasznált gumik cseréjére időben fel tudunk készülni.
A gumik mellett szükség lehet még kerékanyakulcsra, illetve egy nyugodt és kényelmes helyre a kivitelezéshez. Ha a csere gumiabroncsok felnin vannak, akkor az egész történet ilyen egyszerűen kivitelezhető.

Más a helyzet, ha a cserének szánt gumikat még a felnire is kell illeszteni, illetve a centrírozás is fontos. Ilyenkor a legjobb, ha profikra bízzuk a dolgot.

Ha önállóan végezzük a gumiabroncsok cseréjét, az a következő előnyökkel járhat együtt

Ha láttunk már a gumisnál kígyózó sort, vagy hetekre előre betelt naptárt, akkor jó helyen kapizsgálunk az előnyök után kutatva. Ha ugyanis önállóan oldjuk meg magát a gumicserét, akkor a sorban állás és várakozás egyértelműen kiiktatható.

Tipikusan a téli és nyári gumiabroncsok közti váltásnál lehet egyértelmű létjogosultsága az ilyesfajta proaktív megoldásnak. Mindezen felül persze az sem egy lényegtelen tényező, hogy az önállóan megoldott gumicsere egyúttal költséghatékonyabb megoldásnak is számít.

Merthogy nem kell munkadíjat fizetnünk, mondhatni csakis a saját időnket és energiánkat kell beletenni a dologba. Cserébe pedig ismét biztonságosan és teljes nyugalomban autózhatunk.