2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2021.05.17.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Ennek a bejegyzésnek a nem titkolt szándéka praktikus segítséget nyújtani ahhoz, hogy az ipari gurulóállvány beszerzése a lehető legprofibb módon történjen. Ehhez mérten összegyűjtöttük, és ebben a cikkben össze is szedtük a beszerzés előtt leginkább mérlegelésre javasolt tényezőket és kérdéseket.
Manapság így érdemes gurulóállványt keresni és beszerezni
Az alábbi elvárások teljesen jogosak lehetnek egy korszerű gurulóállvánnyal szemben

Nyilván ott kell kezdeni a dolgot, hogy a felhasználás várhatóan ipari vagy legalábbis profi vállalati körülmények között történik majd. Ez már önmagában meghatároz sok mindent. Például azt, hogy az ipari gurulóállványnak extra terhelést kell bírnia.

Vagy ha nem is az extra terhelés, de a megszokottnál gyakoribb használat mindenképp várható. Ehhez nyugodtan hozzávehetjük, hogy az ipari gurulóállvány alkalmazásával értékes munkaidőt is kellene spórolni.

Természetesen a felsoroltak mellett az is világosabb a napnál, hogy az ipari gurulóállványnak biztonságos feltételeket célszerű biztosítania a zavartalan munkavégzéshez.

Technikai értelemben nem árt, ha egy modern gurulóállvány tudja a következőket

Eleve megnyugtató vevői szempontból, hogyha a kiszemelt ipari gurulóállvány minőségét és megbízhatóságát leinformálható tanúsítványok igazolják. Ma már az is szinte egyértelmű, hogy a kedvező fizikai tulajdonságok céljából egy ipari gurulóállvány szerkezete készüljön alumíniumból.

Hogy maga a szerkezet még inkább stabil legyen, arról a masszív acél kereszttartó gondoskodhat kellő hatékonysággal. A rendszeres alkalmazás menetét és rugalmasságát az állítható magasságú kerekek adhatják meg, elősegítve így az ipari gurulóállvány minél zökkenőmentesebb alkalmazását.

Ami pedig a munka közbeni kényelmet és biztonságos pozíciót illeti, arról a járólapok gondoskodhatnak. A fokokkal együtt nem árt, ha a járólapok kellően szélesek, illetve csúszásmentesek.

Ipari gurulóállvány beszerzésekor a következőket célszerű megfontolni

Nyilván az első szempontok között merülhet fel bennünk az ipari gurulóállvány méretének a kérdése. Ennek a kiválasztása végső soron nem is annyira bonyolult kérdés. Egyszerűen meg kell nézni azt, hogy várhatóan mire és hogyan akarjuk majd használni az ipari gurulóállványt.

Ez már önmagában sok mindent meg fog határozni. Nem mindegy persze, hogy mekkora magasságot kell majd elérnünk, és persze milyen gyakorisággal kell majd mozgatni magát a szerkezetet. Példának okáért elképzelhető, hogy a beszerzett ipari gurulóállványt csak gépek szerelésére, vagy mondjuk kimondottan terepen, eltérő munkaállomásokon alkalmazzuk.
Más és más feladatokról van szó, és ennek megfelelően másfajta nézőpontokat kell vizsgálni az ipari gurulóállvány beszerzésének mérlegelése kapcsán.