2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

2024.02.07.
Petőfi Irodalmi Múzeum

A 2024-es Térey-ösztöndíjasok

2024.02.07.
Laczkó Dezső Múzeum

Sikeres évet zárt a Laczkó Dezső Múzeum

2024.02.03.
Gyulai Almásy-kastély Látogatóközpont

Újabb bútoregyüttessel gazdagodott a gyulai múzeum

2021.05.17.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Ahogy a cím is mutatja, bármilyen képet kirakhatunk manapság a falunkra. Sokan a családi képeket szeretik egy szép képkeretben vagy vászonképen, viszont sokan inkább néznének egy absztrakt képet vagy egy szép tájat.
Rakjunk ki a falra bármit!
Ma már a vászonkép készítésénél is kezd hagyománya lenni az egyedileg választott nem családi képeknek, ezzel a kéréssel is bármikor fordulhatunk olyan profikhoz, mint például a Vászonkép Szalon csapata, biztosan tudnak segíteni.

Mire figyeljünk, amikor képet választunk?

Mindegy, hogy családi fotót tennénk a falra vagy egy cuki kutyus képét, van néhány dolog, amire feltétlenül figyeljünk oda.

A kép mérete például ilyen. Ha azt szeretnénk, hogy a kiválasztott kép jól nézzen ki a falon, akkor nem árt, ha nagy. A szakemberek azt javasolják, hogy ha van egy 3 méter üres falfelületünk, akkor nagyjából a felét foglalja el a kép, ekkor már jól mutat. Ha egy képet túl nagynak érzünk így, akkor egy másik ötletként csináltathatunk több kisebb képet, és montázsként rakhatjuk a falra.

A kép minőségére is érdemes figyelnünk, ugyanis a rossz minőségű, túl kicsi képet nem tudják nagy méretben elkészíteni, mert kockás, pixeles lesz a végeredmény. Ha mindenáron ilyen képet szeretnénk, keressünk még mellé néhányat, és kisebb méretben tegyünk fel többet a falra. Ehhez hasonló jó tanácsokért keressünk fel bátran olyan szakértőket, mint például a Vászonkép Szalon csapata.

Mi alapján döntsünk?

Esztétikailag érdemes figyelembe venni a szoba színét, amikor képet választunk. Egy citromsárga falhoz valószínűleg nem ugyanazt a képet választjuk, mint egy kékhez. A legegyszerűbb dolgunk a fehér fallal van, arra gyakorlatilag bármilyen képet rakhatunk. A fekete-fehér képekkel nem lőhetünk mellé, bármilyen színű a fal, nem fognak nagyon elütni attól.

Ha nem a fal színéhez nézzük a képet, akkor érdemes a szoba valamely részéhez. Ha például fehér a fal, de domináns a kanapé vagy párna színe, akkor érdemes összhangba hozni vele a vászonképet.

Mik a trendek?

Ha követni szeretnénk a divatot, a vászonkép kiválasztásánál is megtehetjük. Jelenleg több irányzat is trendi, nézzük, mik ezek.

Az absztrakt tintafolyásos képek nagyon trendik. Ennél a megoldásnál a kép folytonossága miatt nyugodtan szabdaljuk fel a képet akár 3 vagy 4 részre, és tegyük ki úgy a falra, igazán jól fog mutatni.

Ha nem tintafolyásos, de mégis absztrakt képet választanánk, akkor nekünk találták ki az úgynevezett intenzív absztraktot. Itt érdemes a színekre különösen figyelni.

A legletisztultabb divat a vonalrajz, egy modern lakásban például nagyon szép. Ennél jó, ha odafigyelünk, hogy fehér falon túl egyszerűnek hathat, nem fog igazán szembetűnni.

Akárhogy is döntsünk, a lényeg, hogy nekünk tetsző képet válasszunk, hiszen egy vászonkép a lakás dísze. Ha nem tudunk dönteni, akkor pedig kérjük ki szakértők segítségét, hiszen ők ezért vannak.