2024.03.06.
Dobó István Vármúzeum

Egri vár bora 2024

2024.02.28.
Intercisa Múzeum

Ingyenes múzeumlátogatási alkalom

2024.02.26.
Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum

Süveges Rita lett az Eszterházy Arts Awart közönségdíjasa

Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ - Hódmezővásárhely
Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ
Cím: 6800, Hódmezővásárhely Dr. Rapcsák András út 16-18.
Telefonszám: (62) 242-224
Nyitva tartás: K-V 10-17
2021.05.09.
hír
Ha tetszik, ossza meg másokkal is:
Különleges élményben lehetett része azoknak, akik csütörtökön késő délután betértek az „újranyitott” Tornyai János Múzeumba: a látogatókat Szabó Klára Petra Tornyai-plakettes képzőművész fogadta és tartott gondolatébresztő bemutatót Solo című egyéni kiállításán.
Szabó Klára Petra kiállításbemutató
Már a Tornyai-plakett átvételekor eldöntöttem, hogy legújabb munkáimat szeretném bemutatni a közönségnek önálló kiállításomon – avatta be a tárlat hátterébe a Tornyai János Múzeumban járt érdeklődőket Szabó Klára Petra képzőművész, aki azt is elárulta, hogy a 2020-as év bezártsága és az ezzel járó egyedüllét inspirálólag hatott művészetére. A magány okozta szorongás arra késztetett, hogy kifessem magamból a bennem felgyülemlett feszültséget, így jóval „termékenyebb” éven vagyok túl – mondta el a vásárhelyi alkotó. Bemutatóján Szabó Klára Petra alkotásaihoz kapcsolódó történeket osztott meg az érdeklődőkkel, hangsúlyozva, hogy a művek értelmezésének és továbbgondolásának a nézőben kell kialakulnia. Az ihletről elárulta, hogy gyakran álmainak és képzeletének pillanatai kerülnek a képekre, valamint a résztvevők megtudhatták, hogy nagyobb méretű alkotásai több kisebb megfestett és kivágott – a vásznakon napokig vándorló és helyüket kereső elemből összeállított kompozícióként nyerik el végleges formájukat.

A hódmezővásárhelyi múzeumban május 16-ig még megtekinthetik a védettségi igazolvánnyal rendelkezők a 2019. évi Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazottjainak egyéni kiállításait, a jövő héten Kármán Dániel és Gresa Márton online tárlatvezetéssel és kiállítás-bemutató kisfilmmel zárják Interrealism és Flash című kiállításaikat a Tornyai-múzeum közösségi média felületein.